onsdag 31 oktober 2012

En liten klump

Förra veckan vägde Vincent 6,2 kg men eftersom han har haft diarré var vi och vägde honom denna veckan med. Var ju lite orolig att han va sjuk. Men de är en liten klump vi har :P han hade gått upp till 6,4 på bara en vecka. Inget fel på den pöjken inte.
Jag har därimot börjat äta bättre och skippat sötsaker för både min och hans skull. Har märkt att han är känslig för de jag äter. Och för mig är de bara bara bra om jag kan tappa lite vikt ;)
Natten till måndag fick vi knappt sova nått alls. De va mycke bajsande. Men de senaste två nätterna har vart jättebra. Bara en matning igår och två inatt. Gött!

söndag 28 oktober 2012

Åkpåse och annat pyssel

Denna superfina åkpåse har min älskade mormor stickat till Vincent. Så fin! Tyvärr är inte kortet se bästa. Hade gärna gjort den själv men hade aldrig hunnit klart med den och den hade inte blivit lika snygg.

Har själv hur mycke saker som helst som jag vill sticka. Just nu håller jag på med en kofta till baby som jag hoppas hinna klart med till jul. Sen vill jag göra en väst till Vincent som han ska ha på julafton. Men har inte så mycke tid över till de som jag velat. I värsta fall får jag väll lämna de till mormor 😜
Har även mössor, halsdukar och sockar som väntar på att bli till.

Vaccination och vagga

I tisdags va de dags för första vaccinationssprutorna för lilla Vinnie. Stackars liten va helt otröstlig på eftermiddag och kvällen. Men sen sov han nästan hela natten med bara en matning. Nu mår han fint igen. Däremot är hans bajs alldeles vattnigt och ofta grönt. Ibland har de till och med vart ofärgad vätska. Känns inte som de är helt ok men Bvc säger att de inte är nån fara så länge han är pigg, äter och kissar. Men vi ska och väga han för säkerhet skull på tisdag. 6200 gram och 60 cm är vår lille knodd nu :) pratar och skrattar gör han oxå för fullt. Tänk så mycke som händer på tre månader.

Vara inne på Gekås och spenderade massa pengar idag. Bl.a. köpte vi fötter som man sätter på spjälsängen för att få vaggeffekt. Får annars sitta och gunga hans rumpa för att han ska somna men nu borde jag kunna ligga kvar i sängen och halvsova medans jag vaggar honom.

Nu har äntligen solen och frosten kommit. Tycker de är så mysigt. Helgen har vart helt underbar med klarblå himmel! Morgnarna är så underbart vackra med frosten som gnistrar i solen.

onsdag 24 oktober 2012

Happy Halloween

Har alltid velat ha pumpa utanför dörren på hösten och nu fick jag äntligen tummen ur och göra en. De va otroligt tråkigt att gröpa ur den men värt besväret när den nu lyser så vackert 😃

torsdag 18 oktober 2012

Lite för stor

Köpte två nya mössor till Vincent med hans namn på från Ka-kaboo design i Varberg. Svårt att veta storlek när man beställer på nätet och dom va lite för stora. Såg ut som en påvemössa när jag testade den först men tycker ändå dom är snygga :)

söndag 14 oktober 2012

Solo

Tog lite bilder på Solo i de fina höstvädret. Han bara växer och växer.







Den 23 november ska han och jag på agility kurs hos Jenny Damm. ska bli spännande samtidigt som jag är skitnervös.

lördag 13 oktober 2012

!!!!!!

Har så mycke kärlek inom mig för den här lille pöjken så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill bara skrika ut min kärlek till hela världen.

Ut med liten in med stor

Nu sover Vincent i egen säng och Dennis har äntligen fått komma tebax till sängen. De gick jättebra för Vincent direkt. Han har fortfarande lite kramper i magen ibland vilket gör de lite jobbigt för mig, kan ju inte ligga i sängen och halvsova när jag vaggar hans ben.

I söndags var jag, Jimmie, Lisa och Vincent i falkenberg och fotades. Anette var fotograf och de lilla jag fått se av resultatet så kommer de bli hur bra som helst.

Denna veckan har bjudit på underbart höstväder. Frost på natten och klarblå himmel med värmande sol på dagen. Detta resulterade i en nyklippt gräsmatta och höstfint i krukorna. Riktigt nöjd och fylld med energi av att få vara ute.

Vincent sov i vagnen under riden. Hur kommer de sig att barn sover så gott ute?

fredag 5 oktober 2012

Sockersöt

Kan fortfarande inte fatta att detta änglabarn är vår son

Blöjor

Är i en blöjdjungel just nu. Har hela tiden använt libero eftersom de är de som finns på bb. Men den senaste veckan har lilleman kissat ner sig flera nätter, och blöjan behöver inte ens vara full. Detta är rätt så irriterande speciellt när de händer fler än en gång per natt.

Läser Magdalena Graaf's blogg och även hon har tagit upp denna fråga. Pampers vs libero. Läs hennes inlägg och kommentarer här Magdalena Graaf
Enligt henne så går hon alltid över till pampers efter nån månad då libero alltid börjar läcka.
Nu köpte jag pampers och ska testa och måste säga att de känns som den sitter bättre på honom. Mycket mjukare och följer kroppen. Återkommer med hur den håller i torrhet.

Annars flyter livet på. Lilleman är 10 veckor nu. Tiden går så fort. Vi har bott i lägenheten i ett år och jag börjar så smått kolla efter kök. Hade vart roligt att renoverat köket. De är ju ändå hemmets hjärta.
Vincent utvecklas hela tiden. Han skrattar och pratar en massa, han har börjat fästa blicken och magknipen på natten är borta så nu sover vi bättre :)

Älskar mitt liv och min underbara familj. Tack Dennis och Vincent för att ni finns i mitt liv. Och Ottosson så klart ;)