onsdag 19 september 2012

Barndomsminnen

Sitter och kollar igenom kort från förr då vi ska ge en fotobok till mormor och morfar när dom fyller år. De är så kul att kolla på gamla kort.

Hittade bl.a. ett kort på fem generation. De är jag, pappa, min farfar och hans mamma och mormor. Även min faster och kusin är med.

Tycker Vincent är lite lik mig när jag va bebis. Tyvärr har jag inga bebisbilder just nu på mig att lägga upp här.

Barnrummet

Nu är de nästan färdigt, Vincents rum. Bara fondväggen och spjälsängen som saknas.
I söndags var vi på Ikea och köpte den sista delen till Vincents möbel. Vincent är så duktig när vi är iväg. Han sover nästan hela tiden. Vi har vart på Ikea två ggr, i fbg, på kalas och hälsat på i Glommen och han sover nästan hela tiden. Min farmor har tillochmed varit barnvakt när jag var på mvc och han sov själv i vagnen, vilket han aldrig gör hemma. Så duktig pojk vi har. Hittade för övrigt massa kläder när vi va i fbg till honom. Jag och mamma kunde köpt upp allt!

Rummet

På väg till Ikea

Va tvungen att köpa detta söta djur till honom :P

Mina två älsklingar!

lördag 15 september 2012

Grattis Kristoffer

I lördags va de kalas för Kristoffer som fyllde år. En trevlig fika hemma hos dom med god paj och kakor :)
Utav oss fick han en buket blommor med lite annorlunda blommor i. Eftersom han önskat sig pengar och jag tycker de är lite tråkigt att ge kuvert me pengar i så vek jag 20-lappar till blomblad och satte i en buket :) blev riktigt nöjd!

Och vår lilla prins va finklädd med väst :)

onsdag 12 september 2012

Utflykt

Vincent har nu vart ute på långväga utflykt. Ända till kållered och Ikea. De gick jättebra :)
Tyvärr har han nu sovit hela eftermiddan och är fortfarande trött vilket tyvärr kan leda till att han är vaken hela natten :(

De blev möbler till Vincents rum. Tyvärr saknades dörrarna så vi får åka upp igen nån gång.

Kräftskiva, väskköp och en liten tjockis

I söndags va de dags för den årliga kräftskivan. Vi va hos smulan i hennes mysiga lilla stuga. Supergott och jättetrevligt! Lite bökigt blir de ju med en liten som ska ammas men de löste sig :)

Måndagen va helt underbar. Vincent sov hela natten ( förutom en amning) han låg själv på morgonen när jag åt frukost och gjorde iordning mig. Sen va vi och hälsa på Smulan på jobbet där jag hittade en supersnygg väska. Den va dyr men jag unnade mig de. En liten mammapresent till mig själv :) kände att jag behöver uppdatera min stil lite så jag gick in till mamma och bad henne hitta ett par skor som passade väskan. Det är inte ofta de händer men ibland hittar man bara de rätta! Nu saknas bara en snygg jacka och höst sjal. Ska ta en sväng in på Gekås och se vad dom har att erbjuda.

Dagen fortsatte med att jag fick klippt gräset och även lånat en trimmer av grannen ( som vi för övrigt får behålla då han inte har nått gräs). Fick så mycke energi av att få gjort allt detta. Har ju inte kunnat släppa Vincent innan så detta va stort :)

Vincent har börjat sova på nätterna. Han hade en natt för fyra dagar sen då han va vaken mellan 23-06 men efter de har han sovit varje natt :) förutom lite amning då. Hoppas nu bara att de håller i sig. Han har också börjat kommunicera mera. Han försöker härmas och han pratar en massa. De låter så mysigt när han pratar. Igår var vi på BVC. 5,2 kg väger han nu. Vår lilla tjockis :)

Planerna för resters av veckan involverar 20-lappar :)

lördag 8 september 2012

De artar sig

Sådärja. Nu är de bara möbler och fondvägg som saknas sen är rummet redo. De är mitt nya favoritrum. De är rogivande att sitta i fåtöljen och vagga Vincent. De är skönt att komma ifrån soffan och vardagsrummet. Suttit där i sex veckor nu.

Första veckan ensam är avklarad. Att de kan ta så mycke energi att ha bebis. Han vill ju inte att man lägger ner honom så han hänger på min axel hela tiden. När han väl sover är de på promenaden med Otto. Han har vart lite jobbig nu de sista. Väldigt gnällig och övertrött. Igår va han vaken i nästan nio timmar. Jag va helt slut på kvällen. Konstigt nog är jag inte trött så att de känns som jag ska somna när som helst som jag känner på natten utan jag är tung i huvudet och känner mig tom. De är som att jag stänger av mina känslor för att spara lite energi och orka mer. Fick lagt mig i badet igår kväll och de va skönt. Va redo för resten av kvällen sen.
Han vakna bara en gång för mat inatt men han låg och vred sig och knorra efter 1 så jag sov inte så bra. Dennis gick upp efter 6 så då tog jag sovmorgon till 9 :) älskar helger!

onsdag 5 september 2012

Träning pågår

Nu börjar babygymmet komma till användning. Vincent har redan sen vecka 1 varit stark i både nacke och bene. En riktig liten kämpe är han.

tisdag 4 september 2012

Trött

Kl är 02.30 och mina ögon går i kors av trötthet.
Vincent däremot är pigg. Han sov så gott igår kväll så han behöver ingen sömn nu :P
Trodde faktiskt att han hade fått lite rutin då han somnat runt 20 och sovit hela natten med bara 2 matningar de senaste. Men ack nej.

De artar sig

Easy up tapeten är uppe och första lagret av färg har kletats på. Easy up va kanske inte en sån mirakel tapet som mannen i färgaffären sa. Att den funkar som spackel. Men de blev bättre än innan och med färg och klistermärken på så kommer de inte synas. Idag ska färglager nr två upp så får vi se om de blir en tredje pensling imorn.

måndag 3 september 2012

Första leendet.

För varje dag som går så händer de nått nytt. Vincent börjar mer och mer uppfatta och reagera. Första leendet kom för nån dag sen. De värmer i hela kroppen och man kan själv inte sluta le när han skiner upp. Så underbart!! 5 v och 4 dagar är han nu.
Idag va också första dagen som vi va ensama. Dennis börja jobba. Tyckte vi klarade oss bra :) hoppas de fortsätter så. Men vi saknar pappa väldigt mycke på dagarna.